Monday, July 11, 2011

Τα 10 καλύτερα tattoo ποδοσφαιριστών του Μουντιάλ

οδοσφαιριστών του Μουντιάλ

Τα tatto έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας του ποδοσφαίρου. Ονόματα, αρχικά, ημερομηνίες, φιγούρες είναι μόνο μερικά από τα σχέδια που επιλέγουν οι παίκτες για να εκφράσουν τη διαφορετικότητά τους. Το sportena.com σας παρουσιάζει δέκα από αυτούς που το μελάνι έχει «ποτίσει» το δέρμα τους.

10. Sergio Ramos

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά 10 tattoo έχει «χτυπήσει» ο άσος της Real Madrid. Ανάμεσά τους οι ημερομηνίες γεννήσεως των γονιών του, των δύο αδερφών του και των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Μαδρίτη και Νέα Υόρκη. Τον αριστερό του βραχίονα κοσμεί ο τυχερός του αριθμός «7», υπενθυμίζοντάς του ίσως τις φορές που πρέπει να περοποιηθεί την κόμμωσή του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

9. Deco

Γεννημένος στη Βραζιλία, πολιτογραφημένος Πορτογάλος, ο Deco αναδεικνύει την πολυπολιτισμική προσωπικότητά του με το tatto μιας Γκέισας. Φήμες τον θέλουν να έχει «χτυπήσει» στον αριστερό μηρό του τη φιγούρα του… αγαπημένου του Luis Felippe Scolari, αλλά δεν επιβεβαιώνονται.

8. Tim Cahill

Το εντυπωσιακό tattoo του Tim Cahill αποτελεί φόρο τιμής στην καταγωγή του από τα νησιά Samoa και εξιστορεί την ιστορία της οικογένειάς του. Σίγουρα ένα από τα ομορφότερα και τα πιο «ψαγμένα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

7. Cesc Fabregas

Όταν το 2003 άφηνε την Barcelona για την Arsenal, ήταν πολύ μικρός για να μυηθεί στον κόσμο των tattoo. Πέρυσι, όμως, πήρε τη μεγάλη απόφαση και πλέον φέρει ένα στον δεξί του αγκώνα. Η παρέα με το Theo Walcott τον έχει σίγουρα επηρεάσει. Αν δεν επιστρέψει γρήγορα στην Barcelona μην απορήσετε αν «χτυπήσει» ακόμα και το logo των Transformers στο στήθος του.

6. Marek Hamsik

O Σλοβάκος μέσος έχει 5 tattoo. Την ημερομηνία που η χώρα του πήρε την πρόκριση για το Mundial (14/10/2009), την ημερομηνία γέννησής του, τη λέξη «πάθος» στα Ιαπωνικά, τον τυχερό του αριθμό 7 και σχέδια που συμβολίζουν έννοιες όπως το ταλέντο και η ενέργεια που χρειάζεται για να βελτιωθεί ως παίκτης. Σκοπεύει να κάνει άλλα δύο, ώστε να φτάσει στο αγαπημένο του νούμερο, το 7. Αυτά θα είναι τα ονόματα των δύο παιδιών που σκοπεύει να αποκτήσει. Τι θα κάνει αν έρθει και τρίτο, είναι ένα ερώτημα.

5. Jermain Defoe

Σε κάποιον που δεν μπορεί να μείνει περισσότερο από δύο ώρες μακριά από γυναίκα, αξίζουν συγχαρητήρια για το χρόνο που διέθεσε για να κάνει αυτά τα tattoo. Τα περισσότερα είναι αφιερωμένα στη μητέρα του, τα αδέρφια του και τη γιαγιά του, αναδεικνύοντας την ευαίσθητη πλευρά του.

4. Daniel Agger

H… συλλογή του Daniel Agger περιλαμβάνει μερικά ανάρμοστα σύμβολα, tribal σχέδια και λατινικά αποφθέγματα. Πέρα από το εντυπωσιακό tatto στο αριστερό του χέρι, έχει «χτυπήσει» το όνομα της αδερφής και του αδερφού του στο στήθος του και έναν Viking στο δεξί χέρι. Η λατινική… σοφία βρήκε και αυτή τη θέση της στο κορμί του άσου της Liverpool. «Memento mori» (να θυμάσαι ότι είσαι θνητός) και «Mors certa hora incerta» (ο θάνατος είναι βέβαιος, η ώρα αβέβαιη), είναι η ρεαλιστική, αν και όχι τόσο αισιόδοξη, στάση ζωής του Δανού.

3. Kevin Prince Boateng

Ο Kevin Prince Boateng και ο Daniel Agger διεκδικούν το βραβείο για τα περισσότερα tatoo, ιδιαίτερα από τη στιγμή που David Beckham Marco Materazzi απουσιάζουν. Ο Γερμανός μέσος μετρά ήδη 13 με τους δύο Joker, το έναν να κλαίει και τον άλλο να γελά, να κλέβουν την παράσταση. «Σημαίνει, γέλασε τώρα, κλάψε αργότερα», εξηγεί ο άσος της Blackburn.

2. Wayne Rooney

Πολυσυλλεκτικός ο άσος της Manchester United. Στο αριστερό του χέρι δηλώνει την αγάπη του προς την πατρίδα, φέροντας το σταυρό του Αγίου Γεωργίου και τη φράση «English and Proud» (περήφανος ως Άγγλος). Στο δεξί, με το «Just Enough Education to Perform», ο τρίτος δίσκος των Stereophonics, αποκαλύπτει τις μουσικές προτιμήσεις του. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η λέξη «then» (τότε) στην πλάτη του. Η εξήγηση είναι ότι ο καλύτερός του φίλος έχει «χτυπήσει» στην πλάτη του τη λέξη «okay» (εντάξει), σχηματίζοντας έτσι μία φράση που λέγανε συχνά όταν ήταν μικροί.

0 comments:

Post a Comment