Friday, July 22, 2011

Πρόωρη Εκσπερμάτιση , Πως Να Την Αντιμετωπίζεις...

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που έκανε το περιοδικό Cosmopolitan, το ερώτημα πώς θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ προβληματίζει το 90% των ανδρών.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι το 20- 30% των ανδρών υποφέρουν από σοβαρές περιπτώσεις πρόωρης εκσπερμάτωσης (όταν έχουν διάρκεια μόλις λίγα δευτερόλεπτα). Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να είναι το υπ 'αριθμόν ένα σεξουαλικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνδρες και είναι τρεις φορές πιο διαδεδομένη από τη στυτική δυσλειτουργία.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση προκαλείται από ένα μείγμα παραγόντων. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων αναπτύσσεται σε εφήβους που αυνανίζονται πολύ γρήγορα από φόβο μήπως τους ανακαλύψουν. Εκπαιδεύουν τους εαυτούς τους στο να εκσπερματώνουν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούν από αυτήν τη συνήθεια αργότερα.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση, που δεν αντιμετωπίζεται εγκαίρως, έχει την τάση να επιδεινώνεται: περιπλέκεται από τα συναισθήματα του στρες και του άγχους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Τελικά αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, δημιουργείται μια ανισορροπία στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, που καθιστά πρακτικώς αδύνατο να εξαλειφθεί η πρόωρη εκσπερμάτιση με καθαρά ψυχολογικά μέσα.

Για να καταλάβετε πώς μπορείτε να σταματήσετε την πρόωρη εκσπερμάτιση αυτή τη στιγμή -τη λεγόμενη νευρολογική πρόωρη εκσπερμάτιση- και στη συνέχεια να έχετε μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι, ας δούμε πρώτα πώς λειτουργεί η διαδικασία της εκσπερμάτωσης. Κατ 'αρχάς, αφού το σώμα νιώσει αρκετή σεξουαλική διέγερση, το κεντρικό νευρικό σύστημα δίνει την εντολή στην ουρήθρα να αρχίσει τα αντανακλαστικά της εκσπερμάτισης.

Τα αντανακλαστικά αυτά περιλαμβάνουν μια σειρά από ακούσιες συσπάσεις, οι οποίες πιέζουν το σπέρμα να εκτιναχθεί από την ουρήθρα. Αυτές οι συσπάσεις ελέγχονται μέσω των μυών. Τέλος η όλη διαδικασία της εκσπερμάτωσης διαμορφώνεται από το νευροδιαβιβαστή 5-HT (σεροτονίνη).

Αυτό μας δίνει 3 τρόπους πρόληψης της πρόωρης εκσπερμάτισης:

1. Δεδομένου ότι η σεροτονίνη αναστέλλει τη διαδικασία της εκσπερμάτωσης, ο αυξημένος βαθμός σεροτονίνης στον οργανισμό θα καθυστερήσει την εκσπερμάτωση. Η συγκέντρωση της σεροτονίνης αυξάνεται με αντικαταθλιπτικά, όπως οι επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI). Αυτή η θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτωση είναι συνήθως αποτελεσματική, όμως οι SSRIs είναι συνταγογραφούμενα φάρμακα και μπορεί να έχουν πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες.

2. Οι συσπάσεις που οδηγούν στην εκσπερμάτωση ελέγχονται μέσω του μυός PC. Θα πρέπει λοιπόν να εκπαιδεύσετε τον μυ PC σας αν θέλετε να έχετε καλύτερο έλεγχο πάνω του και να σταματήσετε την εκσπερμάτιση όταν χρειάζεται προκειμένου να αποφύγετε την πρόωρη εκσπερμάτωση. Πολλές ασκήσεις, που ονομάζονται ασκήσεις ‘’Kegel’’, σχεδιάστηκαν ειδικά για να ενισχύσουν αυτούς τους μυς.

3. Τέλος η πιο αποτελεσματική και απλή μέθοδος για να καταπολεμήσετε την πρόωρη εκσπερμάτωση είναι να αποκαταστήσετε τη χημική ισορροπία του εγκεφάλου. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν ειδικά συμπληρώματα, τα οποία επιδρούν στους υποθαλαμικούς αισθητήρες του εγκεφάλου, που ρυθμίζουν τη σεξουαλική διέγερση. Μειώνουν την υπερκινητικότητα αυτών των αισθητήρων, κάτι που σας βοηθάει να έχετε μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ.

0 comments:

Post a Comment